Baki i deki sa unučadima Kosovska policija zbog KM tablica nije dozvolila ulazak na Kosovo

Prelaz Jarinje
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija na prelazu Jarinje nije dozvolila danas ulazak na Kosovo bračnom paru Cuković iz Leposavića, Milutinu i Nadi, koji su se sa dvoje unučadi godina iz pavca Raške vraćali svojoj kući.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdila njihova snaha Danijela Cuković, njeni svekar i svekrva su sa decom čekali u koloni duže od sat i po vremena i kada su došli na red za kontrolu na prelazu, rečeno im je da ne mogu da prođu, jer im auto nije registrovan.

"Auto mog svekra je registrovan je na KM tablice i nova registracina nalepnica dobijena je 29. novembra. Kosovska policija na prelazu im je rekla da im ne veže tablice, nalepnica nije ni pomenuta. Ovo je čist teror. Zašto ih nisu obavestili kada su išli iz pravca Leposavića, nego su im samo tražili lične karte, a čak nisu tražili ni dokumenta za decu", rekla je Cuković.

Prema njenim rečima, deca su bila uznemirena, što zbog čekanja u koloni, što zbog postupanja policije koja im nije dozvolila da prođu.

"Otiša sam po njih na prelaz da ih uzmem, prešli su pešaka, a auto je vraćen u Rašku i ostavljen je pored puta. Kome sada da se obratimo? Platili smo registarciju vozila i šta sada sa tim novcem? Šta će biti dalje, ne samo za nas već i za ostale Srbe koji imaju registarske tablica na KM", upitala je Cuković.