Bankroft: Na crkvi Hrista Spasa u Prištini ispisan grafit "Isus mrzi Srbe"

Grafit na crkvi Hrista Spasa u Prištini
Izvor: Twitter

Diplomata i pisac Jan Bankroft objavio je večeras na svom Tviter nalogu da je posle današnje liturgije u nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini na ovoj svetinji osvanuo grafit „Isus mrzi Srbe“.

Bankroft je napisao da je grafit ispisan nedavno na crkvi u kojoj je danas posle 23 godine, prvi put služena liturgija i koja je izazvala brojne reakcije albanskih političara i javnosti u Prištini.

„Isus mrzi Srbe' - rečeno mi je da je ovo sveže ispisan grafit na nedovršenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini nakon današnje liturgije, koja je bila prva liturgija od 1998. godine“, napisao je Bankroft.

Mali Mrav
11. Jun 2021.
Ja ne razumijem kako se može graditi crkva u dvorištu univerziteta u Prištini kad je 90% muslimana u tom Gradu. Crkva ne bi trebala voditi Plitiku jer to nema ništa sa Vjerom.
Kosovka
11. Jun 2021.
Pa taj grad koji ima 90% muslimana ima i katedralu u blizini na mestu gde je bila skola, koja he srusena da bi se izgradila katedrala, zar ne?! Hram je SPC uzgradila na svojoj zemlji i pre 1999.god.to nije bio univerzitetski kampus, vec samo prazno zemljiste, da je bilo univerzitetsko sagradio bi se neki fakultet kao npr.ETFa ne da ga prave preko puta KBC-a u Pristini. Pre nego sto napisete nesto informisite se prvo.