Božidarević: Doček pravoslavne Nove godine u Gračanici uz vola na ražnju i dobru zabavu

Dejan Božidarević
Izvor: Kosovo Online

U Gračanici će u subotu, 13. januara, na Trgu oslobodiocima biti organizovan tradicionalni doček Pravoslavne nove godine uz vola na ražnju, kuvano vino i rakiju, i bogat kulturno-zabavni program.

Dejan Božidarević iz nevladine organizacije „Gračanička omladinska inicijativa“ istakao je za Kosovo onlajn da se u Gračanici već 23 godine tradicionalno srpska Nova godina proslavlja na trgu.

„Očekuje nas jedna dobra zabava. Ovom prilikom pozivam sve građane dobre volje, ne samo naše pravoslavce, da dođu na Trg oslobodioca. Program počinje u 21 sat u subotu, 13. januara. Imaćemo, kao i svake godine, pečenog vola na ražnju, kuvanu rakiju i vino. Novina je da ove godine imamo sanduče Deda Mraza, u koje su deca ubacivala svoje želje i pisma. Biće uživo izvlačenje te iste večeri, u nedelju ćemo da posetimo dobitnike koji budu bili izvučeni i sa Deda Mrazom ćemo im odneti poklone. Pozivamo sve građane da dođu da se lepo družimo, ovo je za nas veliki događaj“, rekao je Božidarević, koji je jedan od organizatora dočeka Nove godine na gračaničkom trgu.

Iako su za doček pravoslavne Nove godine najavljene niske temperature, Božidarević je uveren da to neće sprečiti stanovnike opštine Gračanica da Novu godinu dočekaju na trgu.

„Nadam se da će vino i rakija malo da nas ugreju, ali i dobra zabava. Imamo kulturno-zabavni program, zabavljaće nas Sloba Vasić i Lena Čolak, tu je i naš lokalni bend i di-džej, tako da za sve naraštaje ima dobar kulturno-zabavni program“, rekao je Božidarević.

Za „najluđu noć“ u Gračanici nastupiće i lokalni bend „Večita dilema“, kao i di-džej Ares.