Brnabić: Patrijarh Irinej simbol duhovnog jedinstva i sloge naroda

Ana Brnabić
Izvor: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Svetom arhijerejskom sinodu povodom smrti patrijarha Irineja, navodeći da je poglavar SPC bio simbol duhovnog jedinstva i sloge srpskog naroda, koji je u najtežim trenucima uvek bio uz narod i vernike, prenosi Tanjug.

"Vaše Visokopreosveštenstvo, Vaša Preosveštenstva, u ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve povodom smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja. Duboko nas je potresla vest o smrti patrijarha srpskog gospodina Irineja", navela je Brnabić.

Poručila je da nas je napustio čovek koji je bio simbol duhovnog jedinstva i sloge srpskog naroda, koji je u najtežim trenucima uvek bio uz narod i vernike.

"Ostaće u našim mislima i srcu kao patrijarh duboke vere i veliki ispovednik pravoslavlja, veliki borac za državne i nacionalne interese i čuvar hrišćanske vere i tradicije. Nedostajaće nam njegova duhovna snaga, smirenost i mudrost koja je svima nama davala snažan podstrek u onome što radimo za našu zemlju i sve građane Srbije", navela je Brnabić.

Istakla je da se nada da ćemo u danima koji dolaze svi zajedno naći snage i vere da nastavimo snažno da se borimo za bolje sutra naše zemlje.

"Neka mu je večna slava", navela je Brnabić.

Patrijarh Irinej preminuo je jutros u 90. godini u kovid bolnici VMC Karaburma od posledica koronavirusa.

Грешни поп Милорад
20. Novembar 2020.
Molim gospodjicu da prvo procita Sveto pismo, narocito deo o gresima, pa da se teko onda javno oglasava u medijima o smrti Patrijarha !!!!