Bulješkaj: Kršenje zakona postoji na svim nivoima vlasti

Il Bulješkaj
Izvor: Ekonomia Online

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Il Bulješkaj izjavio je da kršenje zakona postoji na svim nivoima vlasti, i na centralnom i na lokalnom, kao i u nezavisnim institucijama, prenosi Koha.

„Nema institucije u kojoj nema prekšaja, postoje takvi slučajevi u opštinama, pravosuđu, izvršnoj vlasti, čak i u nezavisnim institucijama. Ne mogu da kažem da je bilo koja od ovih istitucija mnogo bolja od neke druge ili da veoma dobro sprovodi zakonsku regulativu koja je oblast delovanja Agencije", naveo je Bulješkaj.

Precizirao je i da se to najviše odnosi na prijavu imovine funkcionera, što je glavna delatnost Agencije.

On je rekao i da gde god da je utvrđeno kršenje zakona, da je tu podneta i krivična prijava i da su slučajevi poslati tužilaštvu. Na spisku onih protiv kojih su napisane prijave, kako je rekao, su i oni sa ministarskog nivoa, kao i rukovodioci institucija. 

Govoreći o sudskim procesima, on je rekao da ima različitih odluka sudova za ista krivična dela. Ukazao je i na odugovlačenja u rešavanju predmeta, ocenivši da kašnjenja utiču na to da se loša praksa ne zaustavlja, već se kršenje zakona nastavlja.