Centar za kulturu "Sava Dečanac" prihod od ulaznica prosledio devojčicama o kojima se staraju baka i deka

Nina, Tina i Teodora sa dekom i bakom
Izvor: Printscreen YouTube/KoSSev

Ovogodišnji Festival domaćeg filma u Leposaviću je bio humanitarnog karaktera i sav prihod od prodaje ulaznica prosleđen je porodicama Jovanović i Radosavljević iz Kijevčića i Donjeg Krnjina, prenosi Radio Kim.

Predstavnici Centra za kulturu "Sava Dečanac" obišli su devojčice Ninu, Tinu i Teodoru, koje su date babi i dedi na starateljstvo i pored novčane pomoći, uručili im i pomoć u svakodnevnim namirnicima.

Nina, Tina i Teodora pohađaju školu u selu Kijevčiće i žive u teškim uslovima, i o njima se, posle oduzimanja od roditelja zbog neadekvatne nege, staraju baba i deda, koji su slabijeg materijalnog stanja. Baba Draginja naglašava da još uvek ima dobrih ljudi i da im ova pomoć mnogo znači.

Devojčice su četvrti i drugi razred, i kako ističe njihova učiteljica, vredne su učenice. Imale su problem tokom izvođenja nastave na daljinu, jer nemaju adekvatne uređaje i internet je u selu nedostupan.

Upravo te dve stvari deda Radmilo ističe kao prioritet, kako bi devojčicama omogućili istovetne uslove za rad, kao što ih imaju njihove vršnjakinje u urbanim sredinama.

Direktor Centra za kulturu "Sava Dečanac" u Leposaviću Branko Kovačević kaže da je, kako su i najavljivali tokom festivala, sav prihod prosleđen u humanitarne svrhe. Naglašava da nisu imali dileme kome uručiti novac, s obzirom na to da tužna priča o devojčicama nikog nije ostavila ravnodušnim.