Danijela Đorđević iz Sevca: Uz pomoć dobrotvora do zvanja arhitekte

Danijela Đorđević
Izvor: Kosovo Online

Danijela Đorđević iz sela Sevce u opštini Štrpce, na inicijativu humanitarca Dimitrija Markovića iz Bajine Bašte, dobitnica je stipendije humanitarne organizacije "Čokoladno nebo", koja će joj omogućiti da nastavi školovanje na Univerzitetu u Prištini sa sedištem u Severnoj Mitrovici.

Kao veliki ljubitelj crtanja i arhitekture, Danijela želi da upiše arhitekturu pri Fakultetu tehničkih nauka. Zbog loše finansijske situacije u kojoj se nalazi njena porodica prošle godine nije mogla da ostvari svoj san. Jedini finansijski prihod je socijalna pomoć koja nije dovoljna da prehrani četvoročlanu porodicu. Najstariji brat radi u Beogradu, ali dok izmiri svoje račune, gotovo da ne ostane ništa za pomoć sestrama i majci u Sevcu.

Na inicijativu humanitarca iz Bajine Bašte Dimitrija Markovića koji je sa prijateljima iz Češke na Božić posetio ovu kosmetsku porodicu i odneo im pomoć, Danijela je dobila stipendiju humanitarne organizacije "Čokoladno nebo" iz Novog Sada.

"Mnogo sam zahvalna Dimitriju Markoviću, on nam redovno pomaže, on je najzaslužniji i što sam dobila stipendiju. Redovno se čujemo sa njim, uvek nas pita šta nam je potrebno", kazala je Danijela Đorđević za Kosovo onlajn.

Kako je dodala, ona je prva dobitnica ove stipendije, i iako se još uvek nije upisala na fakultet arhitekture, organizacija "Čokoladno nebo" od janura uplaćuje stipendije na njen račun, kako bi kada bude vreme za upis, mogla da plati smeštaj i menzu.

"Stipendija je dovoljna da pokrije troškove studiranja, potrudiću se da završim fakultet i nadam se da radim u svojoj struci. Zahvalna sam organizaciji "Čokoladno nebo" koja mi je omogućila da ostvarim svoj san i Dimitriju Markoviću koji je pomogao da se čuje za moj slučaj", navodi Danijela.

Ona je za Kosovo onlajn istakla da njena porodica ne planira da napusti Kosovo i Sevce.

Humanitarne organizacija "Čokoladno nebo” iz Novog Sada obezbedila je stipendiju Danijeli za ovu godinu, sa mogućnošću daljeg produženja.

Danijela je već jednu godinu morala da pauzira zbog nedostatka novca.