Deca iz Leposavića jedini predstavnici sa Kosova na festivalu "Ritam Evrope" u Srbobranu

Ekipa Leposavica na festivalu za decu i omladinu Ritam Evrope
Izvor: Print Screen

Jutros su iz Leposavića ispraćeni jedini predstavnici sa Kosova koji će u subotu u Srbobranu nastupiti na festivalu "Ritam Evrope".

Na najpopularnijem muzičkom festivalu za decu i omladinu tu kosovsku opštinu predstaviće četverac, Teodora Stanojević, Dušica Jevtić, Iva Balović i Mihajlo Veljković, muzička grupa koja se sastoji od jednog osnovca, dva srednjoškolca i jednog studenta.

Oni će se u subotu predstaviti pop pesmom  "Mi smo Heroji", koju će izvoditi na engleskom jeziku, poznatog Švedskog izvođača Mansa Zelmerloa, koji je nastupao na pesmi Evrovizije 2015. godine,

Teodora i Dušica zbog obaveza proteklih dana nisu bile u Leposaviću, ali su se Mihajlo i Iva potrudili da predstave za Kosovo onlajn svoju grupu, koja će nastupati na najpolarnijem festivalu za ducu i mlade.

"Ja sam Veljković Mihajlo, dolazim iz Leška, imam 14.godina i idem u Srednju školu 'Nikola Tesla' u Leposaviću. Sa nama su u grupi Teodora Stanojević koja studira u Beogradu i Dušica Jevtić, ona pohađa gimnaziju u Severnoj Mitrovici", predstavio je svoju ekipu Veljković.

"Ja sam Iva Balović, idem u Osnovnu školu 'Leposavić' u sedmi sam razred. Moja drugarica Dušica Jevtić i ja plešemo, a dok ostala dva člana u grupi Teodora Stanojević i Mihajlo Veljković pevaju", dodala je Balović.

Na audiciji u Leposaviću uz pomoć profesora i direktora manifestacije izabrani su talenti sa ovih prostora priča Veljković.

"Pozvani smo na audiciju i odabrao nas je direktor manifestacije Igor Karadarević, tako smo se okupili. Mene je odabrao profesor muzičkog, a ja se iskreno nisam nadao da ću pobediti, nisam pevač, jer sviram bubnjeve. Sve je delovalo kao grom iz vedra neba kada su me proglasili pobednikom", priča Veljković koji kaže da obožava muziku.

Dok Mihajlo svira bubnjeve punih deset godina, Iva i Dušica koje će plesom obogatiti nastup grupe, idu na folklor. Najveću podršku i motivaciju, kaže Iva, pružili su joj roditelji.

"Mene su motivisali roditelji, jer da nije bilo njih ja ne bih nastavila sa takmičenjem. Trudila sam se, zabavila i upoznala mnogo novih prijatelja, a mislim da se u tome slažu i ostali članovi grupe.Nisam.ocekivala da ću biti izabrana, ali mi je bilo drago kada su prozvali moje ime", priča Iva Balović.

Na kraju razgovora za Kosovo onlajn Iva i Mihajlo predstavili su svoju numeru sa kojom će nastupati na festivalu i pozvali sve ljubitelje muzike i dobre zabave da ih podrže.

"Mi smo redni broj 15, a kako bi glasali za nas, možete poslati poruku na 1557. Podržite nas", pozvao je Veljković.

"Nadam se najboljem i poslednji da budemo, važno je učestvovati", dodala je Balović.

Direktan prenos muzičkog takmičenja "Ritam Evrope" koji se održava u Srbobranu u subotu će prenositi TV Prva od 14 časova. Na festivalu učestvuju 22 opštine, a grupa koja osvoji prvo mesto sledeće godine organizuje ovaj festival u svom mestu.