Deca sa Kosova trenirala na Zvezdinom stadionu, odigrana i rukometna utakmica

Deca sa Kosova - Trening na stadionu "Rajko Mitić"
Izvor: TV Most

Sportski kamp Sport stars uz podršku Kancelarije za KiM, realizuju projekat „Srbija te zove 2020“ u okviru kojeg su deca sa Kosova, koja borave u Beogradu, igrala prijateljsku rukometnu utakmicu protiv Novog Beograda, a mali fudbaleri su trenirali na stadionu „Rajko Mitić“, javila je Televizija Most.

Kako bolje započeti dan nego raditi ono što najviše voliš. Tu sreću imala su deca sa Kosova, koja u organizaciji „Sportstarsa“ i uz podršku Kancelarije za KiM, borave u Beogradu.

Njihovo zadovoljstvo, ali i zadovoljstvo protivničke ekipe je bilo što su igrali prijateljsku rukometnu utakmicu.

Današnji domaćini su im bili sportski drugari iz rukometnog kluba „Novi Beograd“.

Iako nije bila takmičarstaog duha, na utakmici smo videli borbu za pobedom, iz jedinog razloga - da klinci dokažu da su sportski bolji.

Ekipa rukometnog kluba "Mokra Gora" iz Zubinog Potoka je želela da pokaže svo umeće i nove taktike koje su naučili od trenera boraveći u Beogradu.

Sudijska pištaljka je označila kraj utakmice, ali i početak jednog novog prijateljstva među klubovima.

I mali fudbaleri su imali sportski dan. Trenirali su i družili se na stadionu "Rajko Mitić".

Milan Milenković, trener Crvene zvezde kaže da je srećan što je klub mogao da ugosti decu sa Kosova.

„Meni je čast i zadovoljstvo što sam ih ugostio ovih par dana, što sam im bio trener, i što su bili poslušni i disciplinovani. Deca su veoma dobra“, rekao je Milenković.

Mališani, možda budući reprezentativci, nisu mogli da sakriju radost kada su kročili na veliki teren. Idoli su im, kako kažu, svi zvezdaši i svi bi voleli da jednog dana zaigraju na velikom terenu kao što je Marakana.

Zadovoljni igranjem, ovi mališani kažu da će nastaviti da vredno treniraju i da jednog dana budu vrhunski sportisti.

Nama ostaje da im poželimo da se raduju igri i novim uzbuđenjima koje svako takmičenje donosi.

Najlepše su ostavili za kraj, mališanima su uručeni pokloni od Crvene zvezde, a oni su zauzvrat Zvezdi poklonili pesmu. Svi su u glas zapevali “Oj Kosovo Kosovo”.