Dimitrijević: Ja srpsku zastavu u Goraždevcu da skidam neću

zastava
Izvor: Radio Goraždevac

Predsednik privremenog organa u Goraždevcu Miloš Dimitrijević potvrdio je da mu je komandir policijske stanice u Peći Nue Nikola preneo da postoji ideja da se iz Goraždevca ukloni srpska zastava i dodao da je dva puta zbog toga išao na razgovor u stanicu policije, gde mu je sugerisano da skine zastavu, objavio je Radio Goraždevac.

Dimitrijević je kazao da je ovaj problem prijavljen OEBS-u, Kancelariji Evropske unije i ostalim predstavnicima međunarodne zajednice.

"Međunardona zajednica je reagovala, OEBS je razgovarao samnom danas, šta će dalje da se preduzme i kako će da se odnose ne znam, ali znam da ja zastavu da skidam neću", kazao je Dimitrijević

Radio Goraždevac navodi da su na mnogim mestima na Kosovu postavljene zastave Albanije, a neretko i ostalih država i da se Dimitrijević pita "kako je moguće da samo jedna smeta organima policije i to u srpskoj sredini".

"Mi kao Srbi treba da imamo svoju zastavu i obeležja na ovim prostorima. Nama ne smeta ni jedna zastava drugih država, koje su postavljenje širom Kosova i Metohije i samom gradu Peći", rekao je on.

Regionalni portparol Policije Kosova za Peć Fadilj Gaši u kratkoj telefonskoj izjavi za Radio Goraždevac je rekao da o tome nema informacije i uputio ih na komandira policijske stanice u Peći, Nue Nikolu, koji i pored brojnih pokušaja da sa njim stupe u kontakt, nije odgovarao na pozive i poruke.