Dimitrijević: U Opštini Peć situacija stabilna, u zalihama nedovoljno lekova

Korona-virus-volonteri
Izvor: Radio Goraždevac

U sredinama gde žive Srbi poput Goraždevca i povratničkih sredina u opštini Peć je za sada situacija stabilna, nemamo zaraženih pacijenata ni pacijenata sa teškom kliničkom slikom, postupamo u skladu sa merama i uputstvima za suzbijanje koronavirusa, rekao je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa te opštine Miloš Dimitrijević.

„Štab za vanredne situacije svakodnevno zaseda i prema potrebi na terenu deluje. Zdravstveni mobilni telefon je 24 časa na raspolaganju i svi građani su informisani na koje brojeve telefona mogu stupiti u kontakt sa našim timovima. Sinoć smo dezinfekovali novi Dom zdravlja i staru ambulantu. Volonteri su u svakodnevnom kontaktu sa staračkim i samačkim domaćinstvima“, precizirao je Dimitrijević.

Naglasio je da životnih namirnica ima, jer se stanovništvo pretežno bavi poljoprivredom, ali da su zalihe u lekovima nedovoljne.

Dimitrijević je dodao se „vrše pripreme za podelu brašna i pomoći u higijeni za penzionere, kao i zaštitnog medicinskog materijala u maskama i rukavicama“.