Do sredine septembra produžen upis u Centralni kosovski registar

Opština Gračanica
Izvor: Kosovo Online

Iz Opštine Gračanica saopšteno je da je kosovski MUP produžio rok do 15. septembra ove godine do kada građani mogu da izvrše prepis srpskog izvoda rođenih, venčanih i umrlih u kosovski Centralni registar.

Prema informacijama iz Matične službe opštine Gračanica zahtev za prepis izvoda venčanih, rođenih i umrlih u Centralni kosovski registar mogu podneti svi građani kojima su službe Republike Srbije dokumenta izdala u periodu od 10. juna 1999. godine do 14. septembra 2016. godine.

Prepis u matičnu knjigu venčanih, biće omogućen na osnovu važećeg srpskog izvoda venčanih i ukoliko jedan od supružnika nema kosovska dokumenta već važeći pasoš Republike Srbije.

Na osnovu odluke građani će moći da podnesu zahteve za prepis dokumenata u Centralni registar civilnog stanja na Kosovu, odnosno za dobijanje dokumenata Kosova (izvode rođenih, venčanih i umrlih) bez ikakvih drugih troškova ili kazni.

Rok za podnošenje zahteva za upis u Centralni registar za civilno stanje Kosova produžen je do 15. septembra 2020. godine.