Dod Đerđi: Neka ovi božićni dani budu dan oproštaja

Dod Đerđi
Izvor: Kosovapress

Paroh Episkopije kosovske biskup Dod Đerđi čestitao je Božić i pozvao vernike da ovo bude dan slavlja, praštanja i radosti, prenosi Kosovo pres.

Dod Đerđi je u katedrali „Sveta Majka Tereza“ u Prištini rekao je da je ona primer kako se služi ljudima u nevolji.

„Poštuj, voli, služi, pomozi brata ili sestru, čoveka. I nauči da služiti znači carovati i nauči da tamo gde nema života nema ljubavi. Gde nema ljubavi nema života, nema sreće. Bog je hteo da nam podari ćerku, sestru i majku da je naša Majka Tereza, čiju krv imamo ovde među nama, trpela, stalno bila u službi siromašnih i najsiromašnijih. Onih koji umiru po trotoarima i po uglovima sveta, deca koja su bila ugrožena“, rekao je on.

Poželeo je da ovi božićni dani budu dani radosti i praštanja.

„Neka ovi božićni dani budu dani radosti, dani života, dani ljubavi, dani praštanja, dani mira puni sebe, jedni sa drugima i sa velikim Bogom“, poželeo je on.

Tokom božićne mise, Dod  Đerđi je vernicima poručio da je važno da se predano brinemo za ovaj život.

„Ako Bog da da nam ovaj praznik puni umove, a pre svega naša srca ovom porukom. Bog ima samo jednu poruku i njegova poruka je ’Volim te, stvorio sam te, želim da živim sa tobom i jednog dan ćemo zajedno preći u srećnu večnosti’. Ono što Bog naš nije učinio za nas i za našu službu. Da naučimo i mi da se bavimo svojim duhovnim životom sa pažnjom, posvećenošću i pre svega s ljubavlju“, dodao je on.