Donacija digitalne opreme UNDP i UNV za Skupštinu Kosova

donacija za skupštinu
Izvor: UNDP

Organizacija UN volonera i UNDP donirali su digitalnu opremu za video-konferencije Skupštini Kosova, a kako su naveli iz ovih organizacija donacija će obezbediti sigurna i pouzdana zasedanja, tako da Skupština može da nastavi svoje administrativne funkcije.

"Ovaj doprinos deo je zajedničkog projekta UNDP i UNV ‘Podržite kosovske institucije brzim i inovativnim rešenjima za suzbijanje širenja pandemije kovid-19 ‘, koji finansira UN Fond za odgovor i oporavak od kovid-19 preko Višepartnerskog povereničkog fonda, koji je pokrenuo generalni sekretar Ujedinjenih nacija, kako bi pomogao u prevazilaženju krize nastale usled pandemije", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, stalna predstavnica UNDP Marija Suoko, primetila je važnost digitalnih tehnologija u vreme pandemije.

"Digitalna transformacija je od mogućnosti postala prioritet. Nadamo se da će donacija ove digitalne opreme Skupštini na ovom digitalnom putovanju i ojačati njene kapacitete", rekla je Suoko.

Potpredsednica Skupštine Kosova Arberie Nagevci zahvalila je na podršci UNDP i UNV.

"Digitalna oprema biti od velike važnosti za jačanje digitalne infrastrukture Skupštine i omogućiće nam održavanje virtuelnih sastanaka, uključujući sastanke predsedništva, i izazove sa kojima smo suočeni od početka pandemije", istakla je Nagavci.

U saopštenju se navodi i da je kovid-19 stvorio potrebu za ubrzanom digitalnom transformacijom. Institucije širom sveta okreću se digitalnim rešenjima za rad na politikama i poslovanju.

"Fizičko udaljavanje kao jedna od preventivnih mera za suzbijanje virusa, zajedno sa ograničenim tehničkim kapacitetima dovodi u pitanje sposobnost institucija da nastave da izvršavaju svoje dužnosti i odgovornosti", kaže se u saopštenju.