Donja Brnjica: Porodice Milanović i Milićević strahuju za svoju bezbednost, nakon što su im domovi opljačkani

Pljačka u kući porodice Milanović
Izvor: Kosovo Online

U Donjoj Brnjici pored porodice Aleksandra Milanovića, o čemu je Kosovo onlajn pisao ranije danas, opljačkana je i porodična kuća starice Dušanke Milićević.

Tokom pljački, počinioci su izvršili premtečine kuće, razbili prozor i odneli vredne stvari.

Dušanka Milićević (77) živi sama. Kako kaže za Kosovo onlajn nije odmah primetila da je opljačkana. Dodaje da strahuje da sama provede noć.

"Jutros kada sam ustala nisam odmah otišla u susednu kuću. Nešto kasnije sam videla hodnička vrata širom otvorena, u sobama su stvari bile razbacane, nisam imala gde da uđem. Dobro se nisam onesvestila. Sin mi nije bio tu, na poslu je u Obrenovcu. Ja više ovde sama da sedim ne smem, ja sam stara", priča uznemireno Milićević.

I članovi porodice Milanović ističu da strahuju za svoju bezbednost, kao i da ne očekuju da počinioci budu pronađeni.

"Ja sam sa mužem bila u staroj kući, poslednji put sam bila u susednoj kući oko 18 časova i tada je sve bilo u redu. Kada sam krenula oko 21.30, da uključim grejanje, prvo sam primetila blato na tepihu, uplašila sam se, a onda sam videla da je sve razbacano. Strahujemo, loše je ovo dosta. Da li smo policiji izjavu, a iz policije su nam rekli da nisu mogli da uzmu otiske, jer su lopovi nosili rukavice. Strah je veliki, kako ćemo dalje, to što se desilo nije bilo u kasnim satima. Ne očekujem da policija pronađe počinioce", kaže sa suzama u očima Olivera Milanović.

Aleksandar Milanović dodaje da će se materijalna šteta nadoknaditi, ali da strahuju da se pljačka ponovo ne desi.

"Stvari će se oprati, kupiće se nameštaj, ali pomisao da je neko bio u našoj kući, da će možda opet doći, da je bio naoružan... Šta bi se desilo da smo bili u toj kući, da su deca bila tu, nije nimalo prijatno, ne znam kako ćemo noćas prespavati", kaže Milanović.

Pljačka je prijavljena policiji koja je izvršila uviđaj.