Dr Elek: Raspisan konkurs za prijem 38 medicinskih sestara u KBC u Severnoj Mitrovici

KBC Severna Mitrovica
Izvor: Kosovo Online

Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici biće u narednom periodu jači za 38 medicinskih sestara opšteg smera za čiji je prijem u radni odnos na neodređeno vreme Ministarstvo zdravlja Srbije danas raspisalo konkurs.

Direktor ove zdravstvene ustanove dr Zlatan Elek rekao je za Kosovo Onlajn da će konkurs biti sproveden u narednim danima.

Po prijemu dokumentacije koja je predviđena konkursom, a čija su pravila okačena na oglasnim tablama u svim domovima zdravlja i u samoj bolnici, biće obavljen razgovor sa kandidatima, nakon čega će biti odlučivanje o prijemu“, poručio je dr Elek.

On je naglasio da će, imajući u vidu sve veći broj zaraženih zdravstvenih radnika koronavirusom, koji u ovom trenutku iznosi oko 70, prijem novog medicinskog osoblja u mnogome olakšati rad ove zdravstvene institucije.

Mnogo nam znači prijem novih radnika kako bi se što uspešnije izborili sa kovid infekcijom. Moram da istaknem da prednost imaju oni koji žive i imaju prebivalište na teritoriji KiM i ovom prilikom ih pozivam da se prijave za rad u KBC u Severnoj Mitrovici“, rekao je Elek.