Dragica Gašić: Pobedila je istina, hvala svima

Đakovica - Prva povratnica Dragica Gašić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Dragica Gašić, prva i jedina povratnica u Đakovicu, prezadovoljna je odlukom Osnovnog suda koji je odbacio kao neosnovanu tužbu kojom je traženo da joj se "otkaže ugovor o zakupu stana privremenom merom".

"Toliko sam srećna, kao da je sam Bog preda mnom. Znam ja da je pravda na mojoj strani. Stan je moje vlasništvo i dokumentacija je u redu, ali, tako su se loše stvari dešavale, da iskreno nisam mogla ni da pratim šta mi se dešava", rekla je u razgovoru za Kosovo onlajn Dragica Gašić.

Naglasila je da nije ni razumela zašto se opština Đakovica buni, kada je ona u posed svog stana vraćena odlukom KPA u Prištini, a za koji je od napuštanja 1999. godine uredno plaćala porez.

"Advokati koje je Kancelarija za Kosovo i Metohiju angažovala i direktor Petar Petković su uspeli da dokažu moju istinu i pravdu i hvala im svima do neba. Zahvalna sam im na podršci i brizi, onoj ljudskoj, koja je svakom čoveku najpotrebnija", kaže Dragica.

Ova presuda, dodaje, mnogo joj znači, jer će sada, kako kaže, moći da sredi svoj stan.

"Valjda će sada opština da mi dozvoli da sredim stan. Prokišnjava. Da ga okrečim i stavim vrata, za koja još nisam dobila dozvolu", dodaje Dragica.

Ističe da je zabrinuta, šta će se desiti sa stanom dok bude na lekarskoj kontroli u centralnoj Srbiji, gde se leči od dijabetesa i visokog krvnog pritiska.

"Kada su mi obili stan, ništa nije ostalo. Ali kako je otišlo, tako su dobri ljudi pritekli u pomoć. Ministar Rakić mi je nameštajem i belom tehnikom opremio stan, mnogo mu hvala. Lekovi su stigli, čak su mi i insulin odneli, kad su obili stan", kaže Dragica.

Vidno raspoložena zbog "prve bitke koju je dobila",  Dragica kaže da oseća radost i da je još više odlučna i ohrabrena da ostane u svom voljenom gradu Đakovici.