Osnovni sud u Đakovici odbacio tužbu opštine protiv Dragice Gašić kao neosnovanu

Dragica Gašić sa kosovskim policajcima ispred svoje zgrade u Đakovici
Izvor: AFP/Armend Nimani

Osnovni sud u Đakovici odbacio je kao neosnovanu tužbu opštine da se Dragici Gašić, prvoj povratnici u opštini Đakovica "otkaže ugovor o zakupu stana sa privremenom merom", prenosi Ekonomija onlajn.

Gašić se početkom juna, ove godine vratila u svoj stan, koji joj je dodelila Skupština opštine Đakovica 1997. godine.

„Sudija Maljsor Krieziu, je nakon rošišta održanog 9. avgusta 2021. godine, u vezi sa predlogom za izricanje mere bezbednosti i saslušanja strana u postupku, odbio kao neosnovan predlog tužioca opštine Đakovica, da se D.G. zabrani da lično boravi, koristi ili živi u stanu, da ga ne renovira i jer je stan predmet spora“, navodi se u saopštenju iz Osnovnog suda.

Takođe, u odluci se navodi da je izricanje mere bezbednosti u ovoj fazi postupka nepotrebno i neosnovano.

„Nakon analize i ocene dokaza, sud je zaključio da je izricanje mere bezbednosti u ovoj fazi postupka neosnovano i nepotrebno. Postupak u ovom pravno-parničnom pitanju nastaviće se prema pravilima parničnog postupka i prema planu rada suda ”, dodaje se u saopštenju.

Kako Kosovo onlajn nezvanično saznaje, sud je odbio zahtev Opštine Đakovica za uvođenje privremene mere kojom je opština tražila da se Dragici zabrani korišćenje stana i da se iseli iz istog. Advokatski tim koji je angažovala Kancelarija za KiM uspeo je da odbrani i dokaže pravo Dragice Gašić da nastavi da koristi stan u kojem se trenutno nalazi.