Evropska federacija novinara osudila što novinarima sa Kosova nije dato da postave pitanja Merkelovoj

Tirana - Konferencija za medije - Merkel - Rama
Izvor: Ekonomia Online

Evropska federacija novinara osudila je odluku albanskog premijera Edija Rame da se kosovskim novinarima uskrati pravo na postavljanje pitanja na zajedničkoj konferenciji za novinare koju je održao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel danas u Tirani, prenosi Ekonomija onlajn.

Generalni sekretar te organizacije oštro je reagovao na Raminu „sramnu“ odluku.

„Stidite se premijeru Edi Rama, namerno ste ignorisali pitanja novinara sa Kosova. Evropska federacija novinara osuđuje ovaj skandal“, naveo je u objavi na Tviteru generalni sekretar Evropske federacije novinara.

Novinar TV Kljan Kosova Enis Rečica, jedan od kosovskih novinara koji je prisustvovao konferenciji za medije u Tirani je u objavi na Fejsbuku naveo da su on i njegove kolege iz kosovskih medija od početka tražili reč. „Bilo je uzalud, čak ni nakon 40 minuta, niko od akreditovanih novinara šest medija sa Kosova nije dobio reč“, naveo je u objavi na Fejsbuku Rečica.

Istakao je da je ključna tema na koju su novinari sa Kosova želeli da postave pitanja“ Kosovo, Srbija, konačni sporazum, dijalog, liberalizacija viza, Otvoreni Balkan itd.", dodao je Rečica.