Fondacija „Delije“ mališanima u Goraždevcu napravila igralište

Igralište u Goraždevcu.jpg
Izvor: Radio Kim

Fondacija "Delija" obezbedila je 18.000 evra za izgradnju dečijeg igrališta u Goraždevcu. Mališani nisu krili svoje oduševljenje novim mestom za igranje i druženje, prenosi Radio Kim.

U sklopu crkvenog imanja danas je zvanično otvoreno igralište za decu Goraždevca. Na otvaranju igrališta ekipa Radio Goraždevca zatekla je mališane koji su čekali da park zvanično bude otvoren, kako bi mogli da počnu sa igrom.

"Mi smo imali ovde igrališta, ali nisu bila toliko lepa kao ovo danas. Pored igrališta sviđa mi se i zelenilo, drveće i cveće koje je zasađeno. Uživaćemo družeći se", kazala je uzbuđena jedanaestogodišnja Antonina Pavlović.

Ni druga deca nisu skrivala zadovoljstvo zbog novog tobogana.

"Sviđa mi se novo igralište. Najviše ću se igrati na toboganu", reči su dečaka Baneta Stevanovića.

Predsednik crkvenog Odbora Miodrag Stevanović zahvalio se fondaciji "Delije" na pruženoj pomoći.

"Mi smo do sada imali igralište, i u porti u drugom crkvenom delu, koja su bila nefunkcionalna. Imali smo tobogan star 18 godina, koji uopšte nije vršio funkciju tobogana, nije bio bezbedan", rekao je Stevanović.

Novo igralište obradovalo je i roditelje.

"Igralište je značajno jer do sada ovde nije bilo sličnih mesta gde bi se deca igrala. Deca se svakako druže, a novi park će pospešiti njihovu igru i odvojiće ih od računara i telefona, na kojima provode veći deo svog slobodnog vremena", istakao je Mladen.

Fondacija "Delije" je prikupila 18.000 evra za uzgradnju igrališta. U Goraždevcu ima oko 80 dece koja pohađa OŠ "Janko Jovićević".