Brnabić: Goraždevac jedan od najstrašnijih i najnižih zločina

Brnabic
Izvor: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u selu Goraždevac na Kosovu Metohiji na današnji dan 2003. godine počinjen jedan od najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina - pucano je na decu dok su se igrala i kupala u reci Bistrici, prenosi Tanjug.

Tada su ubijeni srpski dečaci Pantelija Dakić, koji je tada imao samo 12 godina, i Ivan Jovović, 19-godišnjak, a ranjeno je troje dečaka - Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Ðorđe Ugrenović, i jedna devojčica - Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina, podseća premijerka.

"Kao što je jednom rekao otac ubijenog Pantelije Dakića - 'nije ovo običan zločin' - pucati sa 78 metaka u decu koja se kupaju u reci. Ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osećaju bahatosti i sigurnosti da ovakav zločin neće biti kažnjeni i da ubice neće odgovarati na KiM, koje je tada bilo pod međunarodnom upravom i gde su mir i bezbednost ''garantovale'' međunarodne snage", navela je premijerka u pisanoj izjavi.

Srbija nikada neće zaboraviti ovu decu, ni stepen okrutnosti ovog zločina i nikada neće prestati da traži pravdu za decu i njihove porodice, poručila je Ana Brnabić.

Ja
13. Avgust 2020.
Od kada cuvaju albanci nekoga cudno sta tamo patroliraju
Ja
13. Avgust 2020.
Sta traze tamo a znaju da nisu tu nista kosovo je srbija
Ja
13. Avgust 2020.
Albanci nisu nista tamo kosovo je srbija sve lazno i vestacko
Rks
13. Avgust 2020.
Nikad serbi paramilitari rezim miloseviqa na kosovo 🇽🇰 ama bas nikad priqajte sta hoqete