Gaši: Odluka o prekidu štrajka zavisi od članstva

Štrajk nastavnika
Izvor: Reporteri

Skender Gaši iz Štrajkačkog saveta obrazovanja rekao je za RTK da odluka o prekidu štrajka zavisi od volje članstva i da će se štrajk nastaviti, ako predlog bude odbijen, prenosi Ljajmi.

Članstvo Ujedinjenog sindikata obrazovanja je danas počelo da glasa u školama kako bi dobilo odgovore da li je za ili protiv prekida štrajka. Štrajkački savet je saopštio da je predlog da nastava počne 3. oktobra i da se nastavi od januara 2023. godine. Predlog sindikata pozdravili su čelnici obrazovnih ustanova.

"Počeli smo sindikalne akcije direktnom komunikacijom sa predsednicima opštinskih nivoa i oni komuniciraju sa predsednicima udruženja školskih sindikata kako bi dobili mišljenje da li prihvataju obustavu štrajka do početka 2023. godine. Ovo ostaje i volja širokog sindikalnog članstva. Ako ga odbiju, Štrajkački savet Ujedinjenog sindikata obrazovanja će poštovati volju članstva i štrajk će se nastaviti", izjavio je Gaši.

Predlog Sindikata obrazovanja pozdravljaju i predstavnici obrazovnih institucija.

Zamenik ministra prosvete Dukađin Pupovci rekao je za RTK da snažno veruje da će članstvo Ujedinjenog sindikata obrazovanja poslušati glas svog rukovodstva i da će se vratiti radu u školama.

"Mislim da je ovo izuzetno pozitivna ocena, koja pokazuje da je došlo do refleksije unutar sindikata i čvrsto verujem da će članstvo SBAŠK poslušati glas svog rukovodstva i da će se vratiti radu u škole. To bi im omogućilo da o svim zahtevima razgovaraju mirno i bez upadanja u sred učenika", rekao je Pupovci.