Gaši: Samo nas vakcinacija i antikovid mere mogu spasiti, ovo je rat svih nas

Arben Gaši.jpg
Izvor: Reporteri

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši napisao je na Fejsbuku da su vakcinacija i poštovanje mera protiv kovid 19 jedino oružje koje može pobediti koronavirus, prenosi Reporteri.

Gaši je apelovao da se prevaziđu politički nesporazumi na račun života građana.

"Ova nedelja se ne može zaboraviti. Crni rekord prošao je jedan pored drugog nezaustavljivo zastrašujuće, iz dana u dan, tokom cele nedelje. Crni epilog i veoma loš za sve bez izuzetka. Bilans stanja ove nedelje: 13.062 nova slučaja kovid-19 i 42 preminule osobe", napisao je Gaši.

On je takođe rekao da saoseća sa članovima porodica koje su izgubile svoje najmilije od nevidljivog neprijatelja.

 "Saosećam sa zaraženima i želim i molim se za njihov brz oporavak. Pozivam na prevazilaženje političkih razlika na račun života građana, tako što ćemo raditi zaista zajedno, jer uprkos razlikama, ovo je rat svih i svi  smo potrebni jedni drugima - živi i zdravi", zaključio je Gaši. Dodao je da su vakcinacija i pridržavanje mera protiv kovida jedino oružje koje spašave živote, porodice i društvo.

Miodrag iz Peći
22. Avgust 2021.
Samo za nekoliko nedelja se može makar ublažiti ovaj Korona stampedo ako se dozvoli srpskim lekarima, medicinskom osoblju i donacijama vakcine i to fajzerove a može i srpske vakcine koju proizvodimo u Torlaku. Lek ne priznaje granice što dokazuju stotine hiljada Albanaca, Bošnjaka i Makedonaca koji su se vakcinisali u Srbiji takođe i mali broj obolelih u srpskim sredinama na KiM pokazuje neminovnost vakcinacije. Niti će Vučić da dobije poene a ni Kurti da padne. Setite se samo one slike gde na deblu koje nosi bujica, pokisli sede kokoška, lisica, zec i vuk i niko i ne pomišlja da napadne jedno drugo. Ali, zato jedino zmija ne može da pobedi svoju prirodu pa je od muke sama sebe ujela.