Gaši: Tražimo smenu tužioca u slučaju istrage smrti Astrita Deharija

Tome Gaši
Izvor: Ekonomia online

Porodica Dehari i advokat Tome Gaši zatražili su razrešenje tužioca Afrima Šefkijua povodom slučaja istrage smrti Astrita Deharija. Advokat Gaši je rekao da je zahtev upućen u četvrtak vršiocu dužnosti glavnog državnog tužioca Besimu Keljmendiju, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, veštačenjem slučaja "Dehari" je u tri slučaja utvrđeno da se radi o ubistvu Astrita Deharija, dok se, kako je rekao, tužilac Šefkiju uopšte ne izjašnjava i ne daje nikakav odgovor porodici i njemu.

"Dopunskim veštačenjem se dokazuje manipulacija dokazima, tužilac nas neće ni obavestiti. Jedini odgovoran je sam tužilac, a ako ne reaguje u ovoj situaciji, nije neutralan i nepristrasan. Iz ovog i drugih razloga zatražili smo njegovo isključenje. Tužilac bi trebalo da pozove nezavisne veštake Besima Imaja i Besima Ljatifina, jer su na telu Astrita Deharija pronađene rane koje podsećaju na boks. Imamo tri veštačenja koja potvrđuju ubistvo Deharija, a tužilac je toliko nemaran da se ne može verovati da albanski tužilac Republike Kosovo može biti toliko nemaran. On ni jednom rečju ne odgovara na naše zakonske zahteve, a u medijima je izjavio da će sarađivati sa porodicom Dehari", rekao je Gaši.

On je dodao da smatraju da je stvar državnog tužilaštva da imenuje drugog tužioca.

"Ovaj tužilac ne može više da radi ni sekundu u slučaju Astrita Deharija jer ne voli istinu, a ne voli ni pravdu. To je prvi put za oko šest godina da tražimo izuzeće samo jednog tužioca", dodao je Gaši.