Goraždevac: Miroslavka šije maske za sve kojima su potrebne

Goraždevac: Miroslavka i načelnik Stevanović
Izvor: Kosovo Online

Direktor NVO "Briga" Miroslavka Simonović iz Goraždevca, navikla je da bude društveno korisna i kako su njene aktivnosti usled vanredne situacije prekinute, počela je da šije zaštitne maske za svoje komšije i meštane.

Narudžbine su stizale sa svih strana, a kada je potrošila sve što se "našlo u kući i moglo da psoluži", materijal joj je obezbedio načelnik Pećkog upravnog okruga Milo Stevanović.

"Sve je počelo, sa ovom mukom koja je zadesila ceo svet, a pogotovo moj narod i tako sam odlucila sama da šijem zaštitne maske, od pamučnih tkanina koje sam imala u kući", rekla je Miroslavka za Kosovo Onlajn.

Dodala je da je načelnik okruga posetio i obećao da će joj obezbediti potreban materijal, što je zaista i učinio.

"Miroslavkina samoinicijativa nam je jako značajna, nemamo dovoljno zaštitnog materijala. Obezbedili smo joj materijal za 500 maski, koje smo namenili za zdrvastvene radnike u Goraždevcu i stanovništvo u Pećkom okrugu. Saradnju ćemo nastaviti dok god bude bilo potrebno", rekao je Stevanović za Kosovo Onlajn.

Kako Miroslavka ističe, njoj je zadovoljstvo što može da pomogne.

"Meni je previše i jedno hvala, sada je vreme da više pomažemo jedni drugima i mislimo jedni o drugima. Zdravstveni radnici rade neprekidno, rizikuju svoje živote, odvojeni su od svojih porodica. Dok sedimo kući od najveće smo im pomoći, svako od nas može da osmisli i uradi nešto kako bi pomogao prvo sebi, a onda i drugima", kaže Miroslavka.