Grad Beograd i Udruženje "Sport stars" podelili sportske rekvizite školama na Kosovu

Donacija
Izvor: Beograd.rs

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i predstavnici beogradskog sportskog Udruženja "Sport stars", podelili su u Severnoj Mitrovici sportske rekvizite osnovnim školama na Kosovu, prenosi Tanjug.

Mladenović je rekao da je oprema za 18 škola u 10 opština podeljena zahvaljujući saradnji kompanije NIS i sportskog Udruženja "Sport stars", uz posredovanje Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Podeljeni su stolovi za stoni tenis, rukometni golovi, koševi, table, lopte za sve sportove i druga sportska oprema.

Sportski rekviziti podeljeni su školama u opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Lipljan, Obilić, Srbica, Vučitrn, Peć-Goraždevac i Istok-Osojane.

Mladenović je dodao i da je to jedan od najboljih načina da deca dobiju bolje uslove za bavljenje sportom, saopštio je Beoinfo.

"Odrastajući u izuzetno teškim uslovima sa stalnim pritiscima i pretnjama, škole su te sigurne oaze gde imaju mogućnost da uče, da se druže i naravno bave sportom. Zato ulaganje u njihovo obrazovanje a posebno usmeravanje na bavljenje sportom predstavlja garant da ćemo imati snažne i dobre ljude koji će ostati i opstati na svojim vekovnim ognjištima", rekao je Mladenović.

On je, čestitajući predstojeće Božićne i novogodišnje praznike, poželeo svim učenicima i profesorima na Kosovu i Metohiji, pre svega zdravlje ali i puno snage i vere u predstojećem periodu.

Istovremeno, pored sportske opreme podeljeno je i preko 100 novogodišnjih paketića za najmlađe kao donacija Učeničkog doma "Patrijarh Pavle" iz Beograda.

Donacije su podeljene osnovnim skolama "Dositej Obradović" Parteš, "Miladin Popović" Pasjane, "Petar Petrović Njegoš" Gornje Kusce, "Marko Rajković" Vrbovac, "Miladin Popović" Bostane, "9. maj" Kololeč, "Trajko Perić" V. Ropotovo, "Veljko Dugošević" Ranilug, "Vladimir Nazor", "Knez Lazar" Donja Gušterica, "Vuk Karadžić" Lepina, "Braća Aksić", "Branko Radičević" Obilić, "Milun Jakšić", "21 novembar" Gojbulja, "Vuk Karadžić" Prilužje, "Janko Jovićević" i "Radoš Tošić" Osojane.