Građani Severne Mitrovice povodom obeležavanja srpske Nove godine: Svima nam je potreban mir

Građani Severne Mitrovice o dočeku Pravoslavne Nove godine
Izvor: Kosovo online

Građani Severne Mitrovice pripremaju se da večeras pravoslavnu Novu godinu dočekaju sa najbližim članovima porodica i prijateljima, a njihove želje, s obzirom na sva dešavanja tokom prošle 2023. godine, usmerena su na mir i blagostanje.

Mlada devojka iz Severne Mitrovice rekla je za Kosovo onlajn da će doček srpske Nove godine proslaviti u krugu porodice i poželela srpskom narodu na Kosovu mir i zdravlje.

"Proslavićemo u porodičnoj atmosferi sa prijateljima kućna varijanta, a što se tiče želja pa s obzirom na prethodnu godinu želim svima mira i malo više zdravlja svima nama", rekla je ona.

Njena sugrađanka odlučila se da sa prijateljima i članovima porodice Novu godinu dočeka u gradu.

Kako kaže želela bi da predstojeća godina bude ispunjena mirom, srećom i uspehom.

"Dosta smo razmišljali da li ćemo sedeti kod kuće ili ćemo negde izaći, ali eto u dogovoru sa najbližim članovima porodice i sa prijateljima ipak smo odlučili da ovo veče i doček pravoslavne Nove godine provedemo negde u gradu. Što se tiče želja početak svake nove godine je trenutaka kada razmišljamo o prošlosti, ali i svemu onome što planiramo da realizujemo. Ono što je najvažnije je da imamo blagoslov, mir i mudrost od Boga, da nam ova godina bude ispunjena zdravljem, srećom i lepim trenucima i svima želim da zaista u ovoj godini realizuju sve što su zamislili", poručila je ona.

Starija dama iz Severne Mitrovice za Kosovo onlajn ističe da su mir i sloboda svima neophodni.

"Proslavićemo Novu godinu u krugu porodice, a želje su mir, sloboda, zdravlje. Mir to nam najviše treba", rekla je ona.

Jedna od meštanki poželela je svojim sunarodnicima puno zdravlja i dobar provod u novogodišnjoj noći.

"Kao i svake godine planiram da proslavim sa prijateljima i porodicom. Želim da svi budu živi i zdravi i da lepo proslavimo Novu godinu", rekla je ona.