Meštani centralnog Kosova za srpsku Novu godinu tradicionalno na trgu u Gračanici

Gračanica
Izvor: Kosovo Online

Meštani centralnog Kosova sa kojima je ekipa portala Kosovo onlajn razgovarala tradicionalno će pravoslavnu Novu godinu dočekati na Trgu oslobodioca u Gračanici uz želje da bude mira, zdravlja i poruku da uživamo u sitnicama koje život čine.

Nebojša Ćirković iz Gornje Gušterice proslaviće pravoslavnu Novu godinu u krugu porodice, a slavlje će nastaviti na trgu u Gračanici.

„Pravoslavnu Novu godinu proslaviću u krugu porodice, a kasnije negde, oko ponoći, kada zaista treba da dočekamo Novu godinu, biću na trgu, da vidim kakva je atmosfera. Nadam se da će biti kao i prošle godine. Što se tiče nekih novogoišnjih želja, ja pre svega želi svima dobro zdravlje, i naravno, da uživaju u nekim malim stvarima, mislim da smo na te stvari zaboravili, a te sitnice život čine“, rekao nam je Ćirković.

Zoran Stanković iz Livađa podseća da je dugogodišnja tradicija da se pravoslavna Nova godina proslavlja na trgu.

„S obzirom da prvu Novu godinu dočekujemo u kućama ili restoranima, nekako ova druga je posvećena druženju na otvorenom i verujem da će ove godine biti, malo hladno, ali zabavno“, rekao je Stanković.

Želje su da bude mira i sigurnosti.

„Da se konačno nešto reši i da imamo neki sigurniji život kada je u pitanju bezbednost, sloboda kretanja. Lične želje, možda bi njaviše trebali da cenimo zdravlje, s obzirom da je to najveće bogatstvo, ali mi toga uglavnom nismo svesni“, dodao je Stanković.

Andrija Jovanović takođe će srpsku Novu godinu dočekati na trgu u Gračanici.

„Naravno, uz kuvano vino, kuvanu rakiju, i uz najbolji muzički bend na ovim prostorima `Večita dilema`, di-džej Aresa, kao i Slobu Vasića i Lenu Čolak. Poželeo bih svima mir u svetu i zdravlje na prvom mestu“, rekao je Jovanović.