Gradonačelnik Dečana: Postoje sumnje da je trovanje vodom bilo namerno

Kosova pres
Izvor: Kosova pres

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj izjavio je danas da se drugi put za mesec dana dešava trovanje vodom, što dovodi do sumnje da je to možda namerno, ali i da to moraju da potvrde nadležni organi.

Ramosaj je rekao da su u početku sumnjali da je reč o sezonskoj bolesti, ali da se usled povećanjavanja broja pacijenata došlo do pretpostavke da je razlog voda, kao i da su preduzete sve mere kako bi se pronašao uzrok onoga što se dogodilo, prenosi Koha.

''Voda koju 10 sela koristi preko istih cevi ne sme da se koristiti. Pozvali smo tužilaštvo, policiju, RVC "Hidrodrini" da istraže situaciju. Do sada su prvi rezultati pokazali da je voda bila hemijski čista, ali moramo sačekati biološku analizu iz laboratorije koja se očekuje u večernjim satima. Zatim, mora da se uradi dodatna ekspertiza kako bi se sto odsto tačno znalo šta se dogodilo. Laboratorija će dati tačan odgovor”, rekao je Ramosaj.

Ukoliko se dokaže da je bilo trovanja vodom, Ramosaj je najavio da će se preduzeti zakonske i administrativne mere protiv vodovoda.

Od subote do danas je više od 800 građana zatražilo medicinsku pomoć. 

Miodrag iz Peći
12. Jul 2021.
U sve možete da posumnjate kada ste napravili etnički čisto albanske sredine. A da ste toga jako svesni govori i činjenica da su Albanci ispred čisto srpskog sela Goraždevac kopali pesak toliko duboko da su u Goraždevcu presušili svi izvori i bunari i da zavise samo od gradskog vodovoda. Da li je isušivanje seoskih izvora i bunara uvertira za biološki ili hemijski rat protiv Srba.
Treće oko
12. Jul 2021.
Na kraju ce biti da su Srbi otrovali vodu pa ce morati da prodje auto put preko manastirskog imanja!I nesto mi cudno da su sve mladi pacijenti!?