Hiljade ljudi na sahrani Nedeljkovića u Vrnjačkoj Banji

Petar Petković na sahrani Stefana Nedeljkovića
Izvor: Duštvene mreže

Povorku sa telom ubijenog Srbina Stefana Nedeljkovića u Vrnjačkoj Banji, gde će biti sahranjen, dočekao je veliki broj građana, koji su počeli još jutros da se okupljaju da ga isprate na večni počinak, a prisutan je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, prenosi Blic.

Građani su počeli da se okupljaju nešto pre 11 časova, a policija je zaustavila saobraćaj u trenutku kada je telo ubijenog Srbina stiglo u Vrnjačku Banju.

Sahrani prisustvuje i Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, koji nosi veliki venac.

Kako javlja Blic, na sahrani je viđen i Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste. On je napustio groblje ubrzo nakon što je počela sahrana. 

Okupljeni građani imaju majice sa različitim natpisima poput: "Zvečan je Srbija", "Kosovo je Srbija“, kao i sa likom stradalog Nedeljkovića.

Navijači Crvene Zvezde su povorku dočekali na samom ulazu u Vrnjačku Banju, gde su napravili bakljadu, kao poštu preminulom Nedeljkoviću, jer je bio simpatizer ovog kluba.

U povorci su desetine automobila, mahom sa Kosova, a odmah iza vozila sa telom Nedeljkovića je automobil u kojem su članovi njegove porodice, i dva puna autobusa sa Kosova.

Nedeljković je ispraćen na večni počinak i u svom rodnom Zvečanu, odakle su njegovi posmrtni ostaci dopremljeni u Vrnjačku Banju, gde će biti održana sahrana.