Humanitarna akcija za najugroženije srpske porodice uoči Vaskrsa

Kosovsko pomoravlje

Humanitarna organizacija "Кosovsko Pomoravlje" odlučila je da uoči ovogodišnje proslave Vaskrsa pokrene akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za vaskršnje darove najugroženijim srpskim porodicama u Кosovskom Pomoravlju.

Kako kažu iz ove organizacije, želja im je da u duhu pravoslavlja ulepšaju vaskršnje trpeze sunarodnika poslasticama, kao što su vaskršnja jaja i sve ostalo čemu se pravoslavni hrišćani raduju toga dana.

"Nažalost, među našom braćom koja su ostala da žive i odgajaju decu na viševekovnom srpskom ognjištu, ima i onih koji pored kadionice i tamjana, vaskršnjeg tropara i molitve nemaju čime da obraduju svoje najmlađe za svečanom vaskršnjom trpezom. Zbog velikih ekonomskih i političkih problema nastalih još i pre rata 1999. godine, socijalne razlike na jugu Srbije vremenom su se produbile i postaju sve izraženije", navodi se u saopštenju ove organizacije.

"Kosovsko Pomoravlje" pozvalo je humane ljude da se "ne zaborave pravoslavna braća i da se učini sve da i oni dočekaju Vaksrs dostojni svoga imena, porekla i tradicije".

"Naša humanitarna organizacija obraća se svima koji su u mogućnosti da podrže ovu akciju i doniraju svoje priloge putem žiro računa humanitarne organizacije ili putem Pejpala na taj način doprinesu očuvanju vere srpskog naroda u opstanak i ostanak na Кosovu i Metohiji", poručuju iz ove humanitarne organizacije, na čijem sajtu se mogu videti detalji vezani za dobrovoljne priloge.