Humanitarna pomoć za manjinske zajednice u opštini Leposavić

Leposavić - humanitarna pomoć za manjinske zajednice
Izvor: Facebook

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić danas je sa svojim saradnicima uručio pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu najugroženijem stanovništvu iz nevećinskih zajednica, Albancima nastanjenim u selima Кošutovo, Šaljska Bistrica, Ceranja i Romima koji žive u selu Кamen nadomak Leška, saošteno je iz Opštine Leposavić.

Predsednik Opštine Leposavić obišao i uručio pakete pomoći stanovnicima koji žive u selima Кošutovo, Šaljska Bistrica, Ceranja i Кamen.

"Predsednik Todić je ovom prilikom razgovarao sa meštanima i upoznao se sa problemima koji ih tište, kao i mogućnostima za njihovo rešavanje. Istakao da će se truditi da u narednom periodu pomogne svakom selu i svakom stanovniku, jer je obaveza lokalne samouprave da svakodnevno radi na poboljšanju socio-ekonomskog položaja svakog pojedinca, kao i na rešavanju problema usled nedostatka odgovarajuće putne infrastrukture i izgadnji iste u ovim selima naše opštine", navodi se u saopšenju objavljenom na Leposavić Portalu na Fejsbuku.

Todić je naglasio, da će Opština kao i do sada i ubuduće još intenzivnije raditi na poboljšanju položaja te kategorije stanovništva i voditi brugu o njima u saradnji sa nadležnim ustanovama.

U akciji podele humanitarnih paketa "kako bi socijalno najugroženijem stanovništvu olakšali svakodnevnicu i dodatno otežan težak životni položaj usled epidemije koronavirusa" učestvovali su predstavnici mesnih zajednica i volonteri Crvenog krsta Leposavić.

Meštani pomenutih sela izrazili su zahvalnost na paketima pomoći, a pre svega na brizi lokalne samouprave u ovim ne tako lakim vremenima koje je pruzrokovala epidemija.