Leposavić: Todić uručio Crvenom krstu humanitarnu pomoć za socijalno ugrožene porodice

UNMIK službenici - Todić - donacija
Izvor: Facebook

Predsednik opštine Zoran Todić je u prisustvu službenika Unmika uručio značajnu količinu paketa sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za higijenu, zaštitnim maskama i sredstavima za dezinfekciju Crvenom krstu Leposavić.

"Raspodelu ove pomoći organizovaćemo narednih dana u saradnji sa članovima saveta mesnih zajednica i volonterima Crvenog krsta. Ovi paketi pomoći namenjeni su za porodice i pojedince koji žive u teškim socio - ekonomskim uslovima, sa ciljem ublažavanja posledica izazvanih koronavirusom", rekao je Todić, navodi se u saopštenju opštine Leposavić objavljenom na Leposavić Portalu na Fejsbuku.

Dodao je da će "paketi donekle olakšati svakodnevnicu porodica i pojedinaca kojima je epidemija koronavirusa dodatno otežala ionako težak životni položaj" u vreme epidemije i najavio će opština i u buduće pomagati socijalno ugroženim porodicama i voditi brigu o njima u saradnji sa nadležnim ustanovama. 

"Posebno naglašavam svakodnevnu pomoć i podršku države Srbije, predsednika, Vlade i Кancelarije za Кosovo i Metohiju koji značajnim finansijskim sredstvima kroz razne programe pomoći i podrške pomažu svaku ugoženu porodicu i pojedinca. Ovde pre svega mislim na stalna socijalna davanja, jednokratne pomoći, pomoć u vidu građevinskog materijala, stambeno zbrinjavanje itd. Jednostavno bez pomoći i podrške države Srbije ova kategorija stanovništva bila bi u još težoj situaciji", rekao je Todić.

Zahvalio je UNMIК-u i NVO "Eko Pro" na donaciji i izrazio spremnost za saradnju i u narednom periodu.

Predstavnici UNMIК-a su se zahvalili što su imali prilike da se upoznaju sa trenutnom situacijom na teritoriji opštine Leposavić izazvanom epidemijom koronavirusa, kao i sa kakvim problemima i izazovima se suačavaju stanovnici te opštine.

Izrazili su spremnost da i u buduće budu od pomoći u skladu sa svojim mandatom i mogućnostima.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta zahvalio je rukovodstvu opštine i UNMIК-u na donaciji, rekavši da su zaposleni kao i veliki broj volontera spremni da u saradnji sa lokalnom samoupravom kao i mnogo puta do sada, budu na raspolaganju i od pomoći stanovništvu opštine Leposavić.