Humanitarni Vaskršnji bazar u Lapljem Selu za malog Andriju Pavića

Bazar
Izvor: Kosovo Online

Predškolska ustanova “Đurđevak” danas je u Lapljem Selu organizovala Humanitarni Vaskršnji bazar od koga će prihodi biti uplaćeni za lečenje 12-godišnjeg Andrije Pavića iz Gračanice, koji boluje od Dišenove mišićne distrofije.

Mališani su uz pomoć svojih roditelja i vaspitača pripremili različite kolače, ukarse.

Vaspitačica u PU "Đurđevak" Aleksandra Rakić istakla je da cilj organizovanja humanitarnih bazara da deca steknu naviku da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

"Naša ideja je bila da pre svega kod naših mališana usadimo tu potrebu da se pomogne onima kojima je pomoć neophodna. Tako je bilo i ove godine za prikupljanje sredstava za lečenje našeg drugara Andrije Pavića. Naše vaspitačiće su pripremla raznorazne slatiške na temu Uskrsa. Deca su bila velika podrška", rekla je Rakić.

Po njenim rečima, pripreme za bazar su trajale dve nedelje.

Žitelji Lapljeg Sela posetili su bazar u želji da pomognu malenim Andriji.

"Važno je da dođemo i priložimo koliko možemo kako bi pomogli onima koji nemaju. Rado se odazima ovakvim akcijama, svi bi trebao da dođu. Evo danas sam kupila nekoliko đakonija", kazala je meštanka Jelena Pavić.

Predškolska ustanova “Đurđevak” je u toku prošle nedelje organizovala humanitrani bazar u Gračanici. Takođe, sredstva su uplaćena za lečenje Andrije Pavića, kome je za redovnu terapiju, lek givanostat, potrebno 3.500 evra.