Institut za srpsku kulturu iz Leposavića poklonio naslove sopstvenih izdanja Narodnoj skupštini Srbije

Orlić sa delegacijom Instituta za srpski jezik i kulturu Priština - Leposavić
Izvor: Narodna skupština Srbije

Delegacija Instituta za srpski jezik i kulturu Priština - Leposavić, na čelu sa direktorom Draganom Tančićem, posetila je danas Narodnu skupštinu Srbije, i njenoj biblioteci uručila poklon u vidu više naslova sopstvenih izdanja.

Delegaciju je, kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, primio predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, koji je zahvalio na ovoj vrednoj donaciji, ističući da će poklonjene naslove koristiti ne samo narodni poslanici i služba Narodne skupštine, već i naučni radnici i svi zainteresovani za bogati fond skupštinske biblioteke.

"Posebno zahvaljujem Institutu što kroz naučni i istraživački rad čuva srpski jezik i književnost, nacionalnu istoriju i etnografiju, što svojim radom daje ogroman doprinos očuvanju našeg prisustva ne samo u Leposaviću, već na prostoru Kosova i Metohije u celini. Vi znate da na podršku svoje države Srbije možete da računate uvek", rekao je Orlić.

Direktor Tančić izrazio je zahvalnost na podršci koju Institutu pruža Srbija.

"Da nema predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije – ne bi bilo ni nas", poručio je Tančić.

Među najznačajnijim naslovima, čiji je izdavač Institut za srpski jezik i kulturu Priština - Leposavić, nalaze se Tematski zbornik "NATO agresija na SRJ (Republiku Srbiju) da se večno pamti", Tematski zbornik "Kosovo i Metohije kroz činjenice, tumačenja i simbole", monografija "Običajno pravo na Kosovu i Metohiji", časopis "Baština", naučni glasnik Instituta koji se objavljuje od 1991. godine i koji je rangiran kao časopis od međunarodnog značaja, i drugi naslovi.

Delegaciju su, pored direktora Tančića, činili i naučni saradnici u Institutu Boris Bursać i Marina Mijatović, navodi se u saopštenju.