Jagodina: Otkrivena spomen ploča poginulim policajcima iz Đakovice

Spomen ploča pripadnicima PU Đakovica
Izvor: Opština Đakovica

U Policijskoj upravi za Đakovicu u Jagodini juče je otkrivena spomen ploča đakovičkim policajcima poginulim u periodu od 1997. do 1999. godine na Кosovu.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Đakovica, spomen ploču otkrio je načelnik PU za Đakovicu Duško Dragović, koji je tom prilikom izrazio zahvalnost kolegama koji su živote dali za odbranu zemlje i naroda, i svoja imena, kako je rekao, upisali u istoriju Srbije zlatnim slovima.

"Oni su dali za otadžbinu ono najvrednije što su imali, svoje živote. Najmanje što možemo i moramo je da sačuvamo sećanje na njih i njihovo ogromno delo", kazao je Dragović.

Predsednik Opštine Đakovica Milenko Jovanović poručio je da porodice poginulih pripadnika PU Đakovica imaju čime da se ponose, kao i svi Đakovičani.

"Zagledani u surovu istinu ispisanu imenima moralnih i ljudskih džinova koji su polaganjem života zavredili večnost, ne možemo a da se ne prisetimo njihovih viteških podviga. U isto vreme se, priznaćemo, osećamo i pomalo nedostojnim da govorimo o onome što mnogi od nas nisu, a naši heroji jesu prošli tokom ratnih strahota, ne samo u Đakovici", kazao je Jovanović dodajući da je besmrtno delo đakovičkih heroja koji su branili zemlju od albanskih terorista i NATO agresora.

Događaju su prisustvovali članovi porodica stradalih junaka, policijske starešine i predstavnici Opštine Đakovica.

Na spomen ploči otkrivenoj u đakovičkoj PU u Jagodini nalaze se imena  Zdravomira Bukučića, Dragića Davidovića, Slobodana Janjića, Milomira Кrvavaca, Ljubograda Lazarevića, Bobana Lazovića, Jovana Otaševića, Miodraga Otovića, Milutina Praščevića, Predraga Rakovića, Nenada Remištara, Zorana Slavkovića, Slavoljuba Stanisavljevića, Milana Stevanovića, Stanka Tomovića i Paška Ćerimija.