Jevtić: Sloboda medija je temelj demokratskog društva

Dalibor Jevtić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je 3. maj Svetski dan slobode medija, uz želju da novinari i medijski radnici na slobodan način obavljaju teške zadatke koji su često pred njima, a da nikada više ne budu kidnapovani, napadani i ubijani.

On je podsetio na ubijene novinare navodeći da se i danas traži pravda za sve njih.

"Nismo zaboravili ubijene novinare Ljubomira Kneževića, Aleksandra Simovića, Momira Stokuću, kao ni kidnapovane Ranka Perenića, Đuru Slavuja, Marijana Melanošija, kao ni rušenja obeležja kidnapovanih novinara. Tražimo i zaštitu svih novinara koji su napadani na svojim radnim zadacima“, rekao je ministar.

Jevtić smatra da bi, pored lekara, i novinarima trebalo odati počast u vremenu pandemije, jer su i oni pokazali herojstvo, danonoćno radeći novinarski posao bez straha za svoje zdravlje.

"Sloboda medija i slobodna medijska reč je temelj demokratije jednog društva. Upravo zato će Ministarstvo za zajednice i povratak, dok god ja budem na čelu ove institucije, uvek biti potpuno transparentan i iskren saradnik svim medijima jer doprinos slobodnom i korektnom izveštavanju novinara moramo da damo svi“, zaključio je Jevtić.