Kancelarija za KiM finansirala izgradnju sportskog kompleksa u Lapljem Selu

Sportski teren u Lapljem selu
Izvor: Kancelarija za KiM

Na inicijativu stanara pet stambenih zgrada u Lapljem Selu, sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, izgrađen je i opremljen savremeni sportski poligon u ovom mestu, saopštila je Kancelarija za KiM

Ova investicija trebalo bi da podstakne decu na druženje, bavljenje sportom i sticanje novih prijateljstava

"Kancelarija je u ovaj novoizgrađeni sportski teren za mali fudbal i košarku uložila oko tri miliona dinara. Radovi su završeni, teren je opremljen neophodnim sportskim rekvizitima i teren je juče zvanično predat na korišćenje meštanima Lapljeg Sela. Na terenu je urađeno i noćno osvetljenje, što pruža mogućnost da se teren za sportske aktivnoati koristi i u večernjim satima", saopštila je Kancelarija za KiM.

Predsednik Privremenog organa opštine Priština sa sedištem u Gračanici Novak Živić istakao je da će ovaj teren biti od velikog značaja pre svega za decu i omladinu koja žive u Lapljem Selu i okolini.

“Cilj nam je da decu odvojima od televizije i telefona, da se više druže, bave sportom i steknu nova prijateljstva. Kancelarija za KiM i direktor Petar Petković obezbedili su oko tri miliona dinara za izgradnju ovog poligona. Napravljena je nova podloga, teren je ograđen i obezbeđeni su novi koševi i golovi”, rekao je Živić, prenela je Kancelarija za KiM.