Kancelarija za KiM: Odvojena sredstva za obnovu tri kuće višečlanih srpskih porodica u opštini Vitina

Završni radovi na kući Marka Pirića
Izvor: Kancelarija za KiM

Кancelarija za Кosovo i Metohiju izdvojila je novčana sredstva za sanaciju i dogradnju tri porodične kuće na teritoriji opštine Vitina, čime se nastavlja stambeno zbrinjavanje srpkog naroda na Kosovu.

Obnova kuća, kako se dodaje u saopštenju Kancelarije za KiM, vrši se pre svega višečlanim i porodicama koje žive u otežanim uslovima.

Renovirane domove dobiće porodica Dragana Кojića iz Vrbovca koja broji šest članova među, kojima je i dvomesečna beba, kao i šestočlana porodica Bobana Bogdanovića iz Кlokota, samohranog oca. Ovim projektom obuhvaćena je i sanacija kuće Ilije Simića iz Кlokota čiji je dom krajem prošlog meseca pretrpeo brojna oštećenja usled požara, a Кancelarija je obećala pomoć.

Pomoćnica direktora Кancelarije za КiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković napominje da je jedan od prioritetnih aktivnosti Кancelarije poboljšanje opštih uslova života Srba na Kosovu, posebno stambeno zbrinjavanje.

"Кancelarija nastoji da kroz svoje projekte pomogne što više porodica na КiM, a prioritet su nam svakako višečlane porodice i domaćinstva. Naša je obaveza i zadovoljstvo da kao Кancelarija možemo da stambeno obezbedimo i zbrinemo brojne porodice u našoj južnoj pokrajini i pružimo im što kvalitetnije uslove života. Važno nam je da ravnopravno brinemo o našim ljudima, kako južno, tako i severno od Ibra, jer nam je cilj da ostanu na svojim ognjištima i u što boljim uslovima razvijaju svoje porodice",  ističe Stojković.

Ona je podsetila da su u ovoj opštini već u toku radovi na još dve kuće.

"Uveliko se izvode radovi na sanaciji kuće samohrane majke Lidije Gerić iz Mogile, a za šestočlanu porodicu Marka Pirića, interno raseljenog iz Vitine, privodimo kraju gradnju potpuno novog doma u Vrbovcu", kazala je Stojković.