Kancelarija za KiM omogućila putovanje na Jahorinu za 40 dece iz Kosovske Kamenice

deca iz kosovske kamenice na jahorini
Izvor: Kosovo Online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u saradnji sa partnerima iz Republike Srpske organizovala sedmodnevni boravak na Jahorini za 40 dece iz OŠ „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, na ovaj način je nastavljena pozitivna praksu pomaganja deci koja potiču iz socijalno ugroženih porodica, kojima se omogućuju brojna rekreativna putovanja, uz sportsko edukativne aktivnosti.

Putovanje je Kancelarija realizovala uz pomoć Ekonomskog fakulteta na Palama, Unije studenata, Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo i Pravoslavnim humanitarnim udruženjem „Sveti Sava“.

"Tokom boravka na olimpijskoj lepotici, đacima je obezbeđena škola skijanja, ali i brojne druge edukativno-zabavne aktivnosti", dodaje se u saopštenju.

Mališane je posetila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov koja je tom prilikom podsetila na sva putovanja za decu sa Kosova koja su do sada realizovana.

„Ovo je treće putovanje ove godine koje organizujemo za našu decu sa KiM. Prethodno je grupa od 50 đaka iz severnih opština boravila na Tari, a pomogli smo i da 26 učeniha iz Orahovca boravi na Kopaoniku. Samo u poslednje dve godine, zahvaljujući podršci Kancelarije za KiM, više od 2200 dece putovao je na more, planinu i u razne sportsko-rekreativne kampove. Neopisiv je osećaj gledati njihovu radost dok se upoznaju sa novim predelima i sadržajuma, poslebno zbog toga što većina dece živi u specifičnim, ograničenim uslovima koje diktira život na KiM. Zato ćemo koristiti svaku priliku da im ulepšamo i obogatimo odrastanje“, navela je Miladinov i zahvalila domaćinima na lepoj inicijativi.