KEDS: Nema restrikcija, u nekim oblastima Kosova postoje tehnički problemi

KEDS
Izvor: Koha ditore

Iako se stanovnici Prištine i mnogih drugih gradova i sela na Kosovu žale zbog nestašice električne energije, u KEDS kažu da nema ograničenja u isporuci struje, prenosi Kljan Kosova.

„Nema restrikcija. Juče je oboren rekord u potrošnji električne energije. U 22 časa potrošnja je bila 1.300 megavat-sati električne energije, što je apsolutni rekord za kosovsku elektroprivredu“, rekao je portparol KEDS Viktor Bužala.

“Imali smo tu i tamo nekih problema sa malim brojem potrošača, ali uveravam vas da se više od 99 odsto njih redovno snabdeva. Činjenica je da smo u Kosovu Polju imali nekih problema tehničke prirode. Poznato je da smo pre dva meseca potpuno osposobili novu srednjonaponsku mrežu, pa smo imali nekih tehničkih problema, koje smo uglavnom rešili, a do sutra će biti otklonjeni svi kvarovi “, dodao je on.

Bužala je rekao da u selima Prapaštica i Dabišec, koja su imala velikih problema sa nestašicom električne energije, nema restrikcija, već je reč o kvarovima.

“Na tom području postoji klizište, to je planinski teren. Prekidi u snabdevanju se tokom zime dešavaju svuda u svetu, čak i u najrazvijenijim zemljama. Danima smo slali sve raspoložive timove da poprave te kvarove.

U tim strmim planinskim predelima živi mali broj ljudi, ali mi sve potrošaće smatramo istim. Očekujemo da će sutra sva šteta biti konačno sanirana”, rekao je on i dodao da se u nekim oblastima mogu očekivati problemi sa snabdevanjem električnom energijom zbog toga što se veliki broj domaćinstava greje na struju.