Kosovska policija pripremila operativni plan zbog obeležavanja Vidovdana

Policija Kosova saopštila je da je povodom manifestacija vezanih za praznik Vidovdan po službenoj dužnosti pripremila operativni plan upravljanja bezbednosnom situacijom, pre, tokom i nakon manifestacija koje će biti održane 28. juna.

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici Kosovske policije, kao i prethodnih godina, i ove godine, kako bi ovaj događaj protekao mirno i bez incidenata, predviđene su strateške mere i ciljevi.

Među njima su, kako se navodi, povećanje bezbednosnih mera radi garantovanja reda, mira i javne bezbednosti, pre, za vreme i posle manifestacije „Vidovdan“, garantovanje slobode kretanja i učešća na skupu svim zainteresovanim građanima, kontrola i upravljanje saobraćajem na svim regionalnim i lokalnim putevima, angažovanje policijskih jedinica za preorijentaciju saobraćaja na onim ulicama gde može doći do privremenih prekida saobraćaja ili bilo koje trake tokom skupa počev od Gračanice u jutarnjim časovima, a zatim na Gazimestanu u podne.

Policija je zatražila razumevanje građana i učesnika u saobraćaju u slučaju privremenog prekida saobraćaja ili saobraćajne trake tokom obeležavanja Vidovdana.