Kurti posetio Univerzitetsko-klinički centar u Prištini

Kurti Stomatoloska klinika
Izvor: Kabinet premijera Kosova

Premijer Aljbin Kurti sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom obišao je danas Univerzitetsko kliničkog centra u Prištini gde je posetio Stomatološku kliniku, Hitnu pomoć i Kliniku za hirurgiju i ortopediju.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Kurti se se još jednom informisao o stanju 13 pacijenata povređenih u eksploziji gasne boce u selu Kičić kod južne Mitrovice.

“Jedna od pacijentkinja već nalazi u Švedskoj, koja je imala opekotine trećeg stepena na skoro 70 odsto tela. Ali, imamo još dva pacijenta koji su u Nemačkoj, pet je ovde i dva se spremaju za slanje u inostranstvo preko Ministarstva zdravlja. Doktori, medicinske sestre čine sve što mogu i znaju. Njihov profesionalizam i posvećenost je na visokom nivou i videli smo, isto kao u Univerzitetskom kliničkom stomatološkom centru i ovde, red i disciplinu, ali istovremeno i pacijente koji su nam neposredno pokazali da su zadovoljni uslugama koje dobijaju i tretmanom koji im se pruža”, naveo je Kurti.

Tokom posete Stomatološkoj klinici, Kurti je istakao tri nove metode koje se primenjuju od prošle godine, uključujući i implantaciju.

On je rekao da je ova klinika primer kvalitetne usluge i kratko vreme čekanja pacijenata na prijem.