Leposavić: Humanitarni koncert KUD "Kopaonik" za pomoć Luki i Nemanji

Humanitarni koncert KUD "Kopaonik" u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

Članovi Kulturno-umetničkog društva "Kopaonik" večeras su u sali Centra za kulturu "Sava Dečanac" u Leposaviću pevali kako bi pomogli svom sugrađaninu Luki Jovanoviću, koji boluje od cerebralne paralize, i prikupili sredstva za fizikalnu terapiju u Americi koja će mu pomoći da stane na svoje noge. Kako su prikupljena potrebna sredstva, porodica Jovanović odlučila je da deo novca preusmeri malom Nemanji Baloviću, kome je, takođe, neophodno lečenje. 

Tokom jučerašnjeg humanitarnog koncerta prikupljeno je 67.820 dinara, a na večerašnjem 110.000 dinara. 

Proteklih meseci u Leposaviću, uprkos teškoj situaciji, svi stanovnici dišu zajedno, "kao jedan" i prikupljaju novčana sredstva za one kojima su preko potrebna za lečenje. 

Večeras su pevali svi članovi KUD "Kopaonik", od najmlađeg do najstarijeg ansambla.

Najradosniji su, kaže Magdalena Jeremić, što su uspeli u svom naumu, prikupili su novac za Luku. 

"Drago nam je što su se svi odazvali ovom pozivu i što smo uspeli da sakupimo novac za Lukino lečenje. Drago nam je što su se odazvali svi ljudi iz Leposavića, zato što smo složni. Novac se prikupljao i u Srednjoj školi 'Nikola Tesla' i u Osnovnoj školi 'Leposavić'. Jako je važno da u ovakvim trenucima budemo složni i da uspemo da uradimo ono što nam je bio cilj" kazala je Jeremić.

Jerej Hrama Svetog Vasilija Ostroškog, otac Milutin Popadić, poručio da su se sabrali na inicijativu najmlađih na pravi "čas ljubavi" i poručio da je, kad to vidi, uveren da se srpski narod ima čemu nadati.

"Sabrali smo se i rekli da se imamo čemu nadati ovde, kao Srbi kao pravoslavci, koliko god da nas ima i da upravo ovde nama naša deca drže čas, na koji bi bio ponasan i apostol Pavle. Ovo je upravo braćo i sestre - čas ljubavi", rekao je jerej Popadić.

On se zahvalio svima u ime porodice Jovanović i naveo da Luka sada, kada su sredstva prikupljena, samo čeka poziv iz Amerike kako bi otišao na lečenje.  

"Okupili smo se zbog našeg malog brata Luke. On je jedan od nas i zahvaljujem se u ime porodice Jovanović i svima vama koji ste se odazvali, ali ne samo večeras već u proteklom periodu kada smo se trudili da dišemo jednim plućima, da gledamo jednim očima, upućenim ka Gospodu, sa željom i molbom da se prikupe novčana sredstva, kako bi smo učini jedno dobro delo", kazao je jerej Popadić.