Humanitarna akcija za decu iz kosovskih enklava 10. aprila u Beogradu

Deca, sa Kosova
Izvor: Kancelarija za KiM

Na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u sredu, 10. aprila održaće se humanitarna akcija "Neću brigu – hoću igru i knjigu" u cilju prikupljanja sredstva za realizaciju Letnje škole u Bratilovcu namenjene deci koja žive usamljeno u malim enklavama na Kosovu.

Akcija Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje počeće u 18 sati u u Svečanoj sali fakulteta.

Tom prilikom prisutnima će se obratiti profesor Ranko Rajović osnivač NTC programa učenja, redovna prfesorka na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Vera Radović i diplomirani novinar i komunikolog iz HO Kosovsko Pomoravlje Marija Vasić.

"Naš drugar Boki iz Bratilovca, kod Kosovske Kamenice, jedini je predškolac u svom selu. Tokom prošle letnje škole upoznao je nove drugare, igrao se i učio sa njima. Njegova želja je da i ove godine dobije priliku da se druži u letnjoj školici, umesto da raspust provodi sam. Kada bi svako od nas došao na tribinu i izdvojio 400, 500 dinara ili koliko god može, Boki, ali i mnogo drugih njegovih vršnjaka bi imali mogućnost da jednom godišnje posete letnju školu u Bratilovcu, da se igraju sa svojim vršnjacima, da uče kroz igru, imaju izlete i da makar jednom u godini zaista budu deca koja osećaju šta znači odrastati bezbrižno, razmišljati o igri i drugarima, šetati slobodno", navodi se u saopštenju organizatora.