Miftaraj: Sreća što Hotijeva vlada više neće upravljati Kosovom 

Ehat Miftaraj
Izvor: lajmi.net

Direktor Kosovskog instituta pravde Ehat Miftaraj izrazio je još jednom neslaganje zbog ukidanja Radne grupe za borbu protiv korupcije pri Kosovskoj policiji i istakao da je sreća što aktulena vlada više neće upravljati Kosovom.

Miftaraj je podsetio da je Institut pravde prošle godine neposredno pred ukidanje Radne grupe uputio javni zahtev Vladi da to ne čini.

"Kosovski institut pravde je 19. oktobra, 2020. u 10 časova uputio javni zahtev Hotijevoj vladi da ne ukida Radnu grupu za borbu protiv korupcije. Istog dana u 14 časova vlada je ukinula", naveo je Miftaraj u objavi na Fejsbuku.

Naglasio je da je i u Rezoluciji Evropskog parlamenta izražena ozbiljna zabrinutost zbog ukidanja Radne grupe za borbu protiv korupcije u okviru kosovske policije.

"Sledeći udarac preuzima amnestija opravdana korupcijom Hotijeve vlade. Blagosloveni smo što je ova struktura neće upravljati Kosovom bar u bliskoj budućnosti", poručio je Miftaraj.

 

Reagimi dhe kerkesa legjitime e IKD per te mos shuar Task Forcen kunder Korrupsion, nuk u morr parasysh nga Qeveria Hoti. Hoti kishte plane tjera, fatkeqesisht!

Posted by Ehat Miftaraj on Уторак, 23. фебруар 2021.