Mihajlović: Ove godine radimo dokumentaciju i za gasovod ka Prištini

Zorana Mihajlovic1.jpg
Izvor: Kosovo Online

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović u intervjuu za Glas Amerike govorila je o diverzifikaciji snabdevanja energentima, kao i tome da će se ove godine praviti dokumentacija za izgradnju gasovoda ka Prištini.

U sklopu Vašingtonskog sporazuma, koji je potpisan u Beloj kući, dogovorena je i diverzifikacija snabdevanja energentima.

"Hajde da budemo skroz konkretni: Niš-Dimitrovgrad interkonekcija gasna, mislim da se sledeće nedelje raspisuje tender za izgradnju tog gasovoda, već je raspisan tender za kompaniju koja će nadzirati izgradnju te konekcije. Ono što takođe mora da se uradi ove godine je projektno tehnička dokumentacija za interkonekcije sa drugim državama. Kao u saobraćaju, tako i u energetici i gasu, moramo biti tranzitni koridor. Uradiće se dokumentacija za konekcije sa Rumunijom, BiH, Hrvatskom, Crnom Gorom. Praviće se dokumentacija za izgradnju gasovoda ka Prištini, kao i za izgradnju gasovoda za povezivanje sa Crnom Gorom. To Srbiji daje mogućnost da prihvati gas koji će biti od drugog dobavljača", navela je Zorana Mihajlović.

Ja
28. Januar 2021.
To je dobro sto radite !!!!!