Vučić: Ako neko hoće da menja Vašingtonski sporazum, prvo mora da razgovara sa Srbijom

vučić
Izvor: Tanjug / Раде Прелић

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da o delu Vašingtonskog sporazuma koji je Srbija potpisala, ako se želi nešto menjati, mora da se razgovara sa Srbijom, prenosi Tanjug.

Upitan za sastanak specijalnog predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Rikera, na kojem su najavljene promene Vašingtonskog sporazuma, Vučić je danas na Zlatiboru, prilikom puštanja u rad panoramske gondole, kazao da nije ništa gotovo samo što su se sreli Amerikanci i Evropljani, ili Nemci.

"Interesantno mi je da svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute, jer su predstavnici kosovskih Albanaca i neki u Evropi protiv tog dokumenta“, naglasio je on.

Vučić je kazao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita.

"Lepo je što su se sastali, ali o delu koji je Srbija potpisala i prihvatila neko mora sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima“, istakao je srpski predsednik.

Vučić: Priznaću Kosovo "transcendentalnom meditacijom"

Vučić je odgovarajući na optužbe funkcionerke Narodne stranke Sande Rašković-Ivić da će on priznati Kosovo, ali da to neće učiniti ni pismeno, ni usmeno, rekao da će to verovatno učiniti "transcendentalnom meditacijom".

"Šta da odgovaram? Bio je pun mesec juče, ko zna kakvo je to čudo bilo? Vidite da su svi juče bili u nekom čudnom stanju. Ovaj se pojavjluje kao istraživač javnog mnjenja, a pogledajte mu procente ima 110 odsto", rekao je Vučić.

Inače, juče je lider SSP Dragan Ðilas predstavio istraživanje javnog mnjenja, ali nije naveo koja agencija ga je radila, a u kojem stoji da Vučić ima manju podršku nego što se misli.

"Je l' ste videli, ima 110 odsto, toliko je taj amater, koji mu je to piskarao i lupetao gluposti na tom papiru. Napisali da ima 110 odsto. Nisu umeli da izračunaju do 100 odsto, nego ima 110 odsto, da bi nekako izračunali kako mogu da me pobede", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se još jednom osvrnuo na izjave Rašković-Ivić.

"Rašković sad kaže da će Vučić da prizna Kosovo, ali neće ni verbalno, ali ni pismenim putem, kako ću da uradim, ne znam", dodao je Vučić.

Ja
14. Januar 2021.
Oni svega prekrsili i 1244 ne vide svoje greske sto cine i ne zameravaju sta rade svi ti tamo !!!!!
Ja
14. Januar 2021.
I bez srbije se nemoze nista !!!!
Ja
14. Januar 2021.
Ja nerazumem taj svet zele biti prijatelji sa srbijom kao i eu sa druge strane nezele dobro za srbiju kakvo je to prijateljstvo ?! To nije prijateljstvo kad prijatelju sile i lazi i nepravde cine ja neverujem u taj svet jer se vidi da sile i nepravde cine nemaju razloga zbog cega ih cine ali ih cine to je sramno neiskreno nije posteno !!!!!
Ja
14. Januar 2021.
Ja verujem u vas vucicu znam da ste iskreni i sav vas tim ja cvrsto verujem u vas !!!!!
Ja
14. Januar 2021.
Iskren si predsednik branis svoj narod svoju zemlju sa pravdom i istinom !!!!
Ja
14. Januar 2021.
Nezanimame sta drugi misle mi vidimo ko se stvarno bori za svoj narod i svoju zemlju iskren si prema sebi svojoj zemlji i svog naroda zivela srbija !!!!!
zani
14. Januar 2021.
hah nemoj bre bojimo kad pricas ti aaa nemoj tkz presednice haha