Milena Ivanović: Nadam se da ćemo uskoro imati imena ubica i da će Oliver konačno naći mir

Pomen Oliveru Ivanoviću - Hram Svetog Save, Brnabić, Ivanović, Petković
Izvor: Kosovo Online

Milena Ivanović, udovica lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, obeležila je tri godine od njegovog ubistva u Hramu svetog Save u Beogradu, gde je služen pomen.

Pomenu su, pored porodice Ivanović, između ostalih, prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, bivši ministar Zoran Đorđević, i brojni mediji.

"Zahvljujem se svima koji su jutros sa nama. I ove godine, kao i predhodne dve, na simboličan način obeležavamo godišnjicu od Oliverovog ubistva. Žao mi je što i tri godine posle ubistva nemamo imena nalogodavaca i Oliverovih ubica. Verujem u pravdu, verujem u istinu. Nadam se da ćemo sledeće godine u ovo vreme, na ovom istom mestu, imati neke informacije i da ćemo konačno kao porodica pronaći mir i da će Oliver na onom svetu pronaći mir. Nadam se da ćemo konačno imati imena onih, koji su 16. januara 2018. godine izvršili taj stravičan zločin." izjavila je ovom prilikom Ivanovic.

Medijima se nakon održanog pomena obratila i premijerka Ana Brnabić.

"Naši nadležni organi su zaista učinili sve da se istraži ovaj užasni zločin i da nađemo sve informacije, od počinoca, do nalogodavaca. Nažalost na svakom koraku naišli smo na užasne opstrukcije od strane Prištine i od strane svih u Prištini. Naši nadležni organi nisu mogli da prisustvuju uviđaju, niti smo mogli da dobjemo apsolutno nijednu informaciju koju smo tražli. Onda smo videli, pokušaje političkih optužnica, koje su se sve završile time da je  na kraju optužena Oliverova sekretarica, to govori i o ozbiljnosti ove istrage i o njihovim namerama. Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioce i nalogodavce, svakako bi epilog bio drugačiji. Ipak Vlada Republike Srbije se neće smiriti, dok se ne istraži ovaj strašan zločin. Mi ćemo dalje istraživati kako bi našli i počinioce i nalogodavce", rekla je premijerka Brnabić.

U Hramu Svetog Save prisutni su, zajedno sa udovicom Milenom i sinom Bogdanom, upalili sveće za Olivera tačno u 08:15 časova, vreme kada je Ivanović ubijen.

Lider Građanske inicijadive SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u Severnoj Mitrovici, ispred stranačkih prostorija, sa više hitaca u leđa. Nalogodavci i izvršioci ovog zločina do danas nisu poznati.