„Mitrovčani“ iz Beograda pomogli sa dva laptopa rad škole „Sveti Sava“ u Suvom Dolu

Mitrovčani poklonili dva lap topa školi Sveti Sava u Suvom Dolu
Izvor: Kosovo Online

Sečenjem slavskog kolača i prigodnim programom koji su izveli učenici, danas je školska slava Sveti Sava proslavljena i u isturenom odeljenju škole Sveti Sava u Suvom Dolu nadomak Severne Mitrovice.

Pored roditelja i zaposlenih u školi, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Udruženja „Mitrovčani“ iz Beograda koji su rad ove škole pomogli sa dva laptop računara i pratećom opremom, za šta je sredstva obezbedio prof. dr Bojan Matić.

„Mi jesmo u Beogradu, ali smo Mitrovčani i ni jednog trenutka nismo zaboravili Kosovsku Mitrovicu. Naše Udruženje će i dalje pomagati i za ovu godinu već imamo ozbiljne planove kako da pomognemo našem narodu ovde. U tome nam je potrebna i pomoć donatora i ljudi dobre volje, koje i ovom prilikom pozivam da svi zajedno pomognemo, pre svega deci koja žive i uče u enklavama“, rekao je predsednik Udruženja „Mitrovčani“ Radomir Rojević.

Zahvalnost na poklonima, ali i izdvojenom vremenom i prisustvu u Suvom Dolu, uputio je direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Severne Mitrovice Miodrag Jovanović koji je sa radošću konstatovao da se proslavi školske slave, svake godine, prisustvuje sve veći broj ljudi, ali i da u Suvom Dolu ima sve više dece.

„To je dobar znak da će Srbi opstati na ovom području, jer nam to i Sveti Sava propisuje. Mi smo ovde i tu ostajemo. Meni je posebno zadovoljstvo kada dođem u ovo istureno odeljenje, jer me tu dočekaju deca koje nema mnogo, ali koja su zadovoljni i onim malim što dobijaju i što im se pruža“, rekao je Jovanović.